Igračke -50% na drugi proizvod / promocija traje od 15.5. do 2.6. / Više o promociji u uslovima

Omiljeno

Moja prodavnica

0

Politika privatnosti

Pepco POLAND SP. Z O.O.
Verzija koja se primjenjuje od 17. februara 2020.

Ova Pravila privatnosti definira detaljna pravila obrade ličnih podataka koje prikuplja Pepco Poland Sp. z o.o. od korisnika njegovih web-stranica.

  1. Admin
    Pepco Poland Sp. z o.o. sa registrovanim sjedištem na adresi: Poznań, ul. Strzeszyńska 73A
  2. Službenik za zaštitu podataka grupacije Pepco Group i njihovi kontakt podaci
    Sve kompanije grupacije Pepco Group imenovale su službenika za zaštitu podataka, koji se može konsultovati o svim pitanjima u vezi sa obradom ličnih podataka i ostvarivanjem prava u vezi sa obradom podataka.

Ako želite kontaktirati službenika za zaštitu podataka grupacije Pepco Group, koristite sljedeće kontakt podatke:
Adresa: Daniel Wieszczycki
Službenik za zaštitu podataka
Pepco Poland Sp. z o.o., ul. Strzeszyńska 73A, Poznań
Adresa e-pošte:

3.U koje se svrhe obrađuju vaši lični podaci?

3.1 U pravilu, posjećivanje naših web-stranica ne zahtijeva od vas da date svoje lične podatke.

3.2 Kada koristite naše web-stranice, prikupljamo informacije o interakcijama korisnika s web-stranicama i sadržajem, uključujući informacije o uređaju i evidenciju, tj. sistemske zapise koji uključuju datum i vrijeme posjete i IP broj uređaja s kog je uspostavljena veza, kao i statistike pregleda web-stranica, promet na i sa pojedinačnih stranica. Navedene radnje imaju za cilj poboljšanje web-stranica. Podaci sačuvani u zapisnicima servera nisu povezani sa nijednom osobom koja koristi web-stranicu ili sistem i ne koristi ih administrator za identifikaciju Korisnika.

3.3 Prema vašem izričitom pristanku, također možemo koristiti tehnologije kao što su kolačići i možemo obrađivati lične podatke, kao što su IP adrese i ID-ovi kolačića, da personalizujemo prikazani sadržaj i reklame na osnovu vaših interesa, mjerimo efekat reklama i sadržaja, i primamo informacije o primaocima koji su pregledali reklame i sadržaj.

3.4 Osim toga, vaši podaci se također mogu obrađivati, uz vašu izričitu saglasnost, u svrhu direktnog marketinga putem Newslettera. Za više informacija pogledajte Pravila privatnosti za Pepco Newsletter.

4. Koliko dugo će se vaši lični podaci čuvati?

4.1 U svrhu upravljanja botovima i zloupotrebama, kao i u svrhu statistike i poboljšanja usluga, vaši podaci će se

obrađivati dok ne uložite prigovor ili dok više ne budete koristili usluge administratora.

4.2 Podaci koji se koriste za personalizaciju prikazanog sadržaja i reklama, mjerenje efekta reklama i sadržaja i dobivanje informacija o primaocima koji su pregledali reklame i sadržaj, obrađuju se do povlačenja vašeg pristanka za takvu obradu.

4.3 Nastavit ćemo vam slati Newsletter dok ne povučete svoju saglasnost za primanje.

5. Koji je pravni osnov za obradu vaših ličnih podataka?
5.1 U svrhu upravljanja botovima i zloupotrebama, kao i u statističke svrhe i poboljšanja usluga, a u nekim slučajevima i u marketinške svrhe, vaši podaci će se obrađivati na osnovu tačke (f) člana 6(1) Uredbe (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i Vijeća od 27. aprila 2016. o zaštiti fizičkih lica u pogledu obrade ličnih podataka i o slobodnom kretanju tih podataka, te stavljanju van snage Direktive 95/46/EZ („GDPR”) (legitimni interesi koje slijedi administrator). Legitimni interes Administratora je sigurnost svojih usluga, kontinuirano unapređenje proizvoda Administratora i sprovođenje statističkih istraživanja.

5.2 U slučaju obrade podataka u svrhu personalizacije prikazanog sadržaja i reklama, mjerenja efekata reklama i sadržaja i pribavljanja informacija o primaocima koji su pregledali reklame i sadržaj, pravni osnov za obradu vaših ličnih podataka je tačka (a) člana 6(1) GDPR-a – vaš dobrovoljni pristanak.

5.3 Pravni osnov za slanje Newslettera je i vaš dobrovoljni pristanak.

6. Zahtjev za dostavljanje podataka
6.1 U svrhu upravljanja botovima i zloupotrebama u okviru usluga Administratora, za statistička mjerenja i unapređenje usluga Administratora, neophodna je obrada podataka kako bi se omogućio visok kvalitet usluga Administratora. Neprikupljanje vaših ličnih podataka u ove svrhe može spriječiti pravilno pružanje usluga.

6.2 U slučaju obrade podataka u svrhu personalizacije prikazanog sadržaja i reklama, mjerenja efekata reklama i sadržaja, i dobivanja informacija o primaocima koji su pregledali reklame i sadržaj, takvi podaci se neće prikupljati bez vašeg izričitog pristanka.

6.3 Davanje ličnih podataka u marketinške svrhe (Newsletter) je dobrovoljno.

7. Kojim primaocima će se prenijeti vaši lični podaci?
7.1 Vaši podaci mogu se prenijeti subjektima koji obrađuju lične podatke na zahtjev Administratora, uključujući pružaoce IT usluga i marketinške agencije, s tim da takvi subjekti obrađuju podatke na osnovu ugovora s Administratorom i samo u skladu s uputstvima Administratora.

7.2 Prema vašem izričitom pristanku, vaši podaci se također mogu prenijeti na druge subjekte koji analiziraju web-promet i personalizuju prikazani sadržaj i reklame i mjere efekat reklama i sadržaja.

7.3 Vaši podaci se također mogu prenijeti subjektima ovlaštenim da ih pribave prema važećem zakonu, npr. organi za sprovođenje zakona, ako organ podnese relevantan zahtjev na odgovarajućoj pravnoj osnovi (npr. za potrebe krivičnog postupka koji je u toku).

7.4 Administratorske web-stranice mogu koristiti takozvane društvene dodatke za društvene medije, kao što su Facebook, Google, Twitter i Pinterest. Koristeći funkcije koje nude ti dodaci, možete preporučiti određeni sadržaj ili ga podijeliti na nekoj društvenoj mreži. Zapamtite da korištenjem ovih dodataka razmjenjujete podatke između sebe i te društvene mreže. Administrator takve podatke ne obrađuje niti je svjestan koji podaci se prikupljaju. Stoga vas potičemo da prije korištenja dodatka pročitate uslove korištenja i pravila privatnosti koje primjenjuju vlasnici takvih društvenih medija.

8. Prijenos podataka izvan Evropskog ekonomskog prostora
Vaši lični podaci mogu se prenijeti u treće zemlje izvan Evropskog ekonomskog prostora. Podaci se mogu prenijeti, na primjer, kompanijama Google Group na osnovu Izjave o zaštiti privatnosti u kojoj Google izjavljuje da je u skladu s principima koje je definiralo Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Američkih Država u skladu s Okvirom zaštite privatnosti EU-SAD i švicarskim zakonskim okvirom Privacy Shield Framework, koji reguliše prikupljanje, upotrebu i čuvanje ličnih podataka iz država članica Evropske unije i Švajcarske.

Ako koristite naše alate za zapošljavanje, podaci se također mogu prenijeti kompanijama SAP Group čije usluge i sisteme koristimo u procesu zapošljavanja.

Podaci će se prenositi drugim subjektima samo ako omoguće odgovarajuće mjere zaštite i pod uslovom da su na raspolaganju efikasna pravna sredstva u vezi s ličnim podacima.

9. Koja su vaša prava u pogledu obrade vaših ličnih podataka?
Imate sljedeća prava vezana za način na koji obrađujemo vaše lične podatke:

pravo pristupa vašim podacima, uključujući pribavljanje njihovih kopija,
pravo na ispravku podataka,
pravo na brisanje podataka (u određenim situacijama),
pravo na podnošenje reklamacije nadzornom organu koji se bavi zaštitom ličnih podataka,
pravo na ograničenje obrade. U mjeri u kojoj se vaši podaci obrađuju na osnovu pristanka ili kao dio pružene usluge (podaci su neophodni za pružanje usluge), možete dodatno ostvariti sljedeća prava:
pravo na povlačenje pristanka u mjeri u kojoj se obrađuju po tom osnovu. Povlačenje pristanka neće uticati na zakonitost obrade na osnovu pristanka prije njegovog povlačenja.
pravo na prenosivost podataka, odnosno primanje vaših ličnih podataka od administratora, u strukturisanom, standardno korištenom i mašinski čitljivom formatu. Također imate pravo prenijeti te podatke drugom administratoru.
Za ostvarivanje tih prava obratite se službeniku za zaštitu podataka na iodo@pepco.eu.

10. Kolačići
10.1 Kada koristite web-stranice administratora, ostajete anonimni dok ne odlučite drugačije. Informacije uključene u sistemske evidencije koje proizlaze iz opštih pravila internetskih veza (npr. IP adresa) koriste se od strane administratorskih web-stranica u tehničke svrhe vezane uz administraciju servera. Osim toga, IP adrese se koriste za prikupljanje opštih, statističkih demografskih informacija (npr. područja iz kog se uspostavlja veza).

10.2 Vaš web-pretraživač može pohraniti tekstualne datoteke (“kolačiće”) na vašem računaru. Kolačići sadrže informacije potrebne za pravilno funkcionisanje web-stranice, posebno u područjima koja zahtijevaju autorizaciju.

10.3 Administratorske web-stranice pohranjuju kolačiće na računare korisnika u sljedeće svrhe:

bolja prilagodba web-stranica potrebama korisnika; na primjer, da prikažete listu prodavnica u vašem području;
za kreiranje statistike pregledavanja;
za predstavljanje internetskih reklama sa sadržajem koji najviše odgovara interesima korisnika.
10.4 Zbog trajanja kolačića i drugih sličnih tehnologija, koristimo dvije osnovne vrste kolačića:

sesijski – privremene datoteke pohranjene na krajnjem uređaju korisnika dok se ne odjavi, napusti web-stranicu i aplikaciju ili onemogući softver (web-preglednik);
trajni – pohranjuje se na krajnjem uređaju korisnika na vrijeme navedeno u parametrima kolačića ili dok ih korisnik ne izbriše.

10.5 Zbog svrhe koju koriste kolačići i druge slične tehnologije, koristimo sljedeće vrste:

datoteke koje se koriste za pružanje sigurnosti, npr. za rješavanje zloupotreba
kolačići performansi – omogućavanje prikupljanja informacija o tome kako se koriste web-stranice;

funkcionalni kolačići – omogućavanje „pamćenja” korisničkih odabranih postavki i personalizacije korisničkog interfejsa, na primjer u odnosu na odabrani jezik ili regiju u kojoj se korisnik nalazi, veličinu fonta, izgled web-stranice, itd.;

reklamni kolačići – omogućavanje pružanja reklamnog sadržaja koji bolje odgovara interesima korisnika; web-stranice koriste ponovno izlaganje reklamama, što je oblik online marketinga. To omogućava našim partnerima da prikazuju reklame korisnicima na osnovu njihove interakcije s web-stranicom. Na primjer, korisnicima koji su pregledali informacije o odjeći na web-stranici može se prikazati reklama koja predstavlja pregledane proizvode kada koriste druge web-stranice.
statistički – koristi se za kreiranje statistike web-stranica i aplikacija.

10.6 Možete definirati postavke vašeg preglednika kako biste spriječili pohranjivanje kolačića, posebno onih koji se koriste u marketinške svrhe, na tvrdom disku vašeg računala. Također možete potpuno onemogućiti pohranu kolačića na tvrdom disku vašeg računara u vašem pregledniku.

10.7 Više informacija o kolačićima i drugim tehnologijama dostupno je npr. na wszystkoociasteczkach.pl ili u odjeljku Pomoć u izborniku vašeg web-preglednika.

Naše kolekcije

Odjeća i dodaci

Štrumpfovi

Zašto se isplati kupovati u Pepcu?

Uvijek blizu vas

Preko 3.000 prodavnica u Evropi. Želimo da budemo uvijek blizu vas.

Uvijek niske cijene

U Pepcu ćete pronaći sve što vam treba po niskim cijenama.

Očekujte više za manje

U Pepcu ćete pronaći dobar kvalitet, najnovije trendove i širok izbor.

Kupujte s povjerenjem

Imate pravo da vratite robu u prodavnicu u kojoj je izvršena kupovina u roku od 30 dana.