Omiljeno (0)

Moja prodavnica

0

Naš kvalitet

Odaberite ono što je najbolje za vas i vašu porodicu! Dobar kvalitet po razumnoj cijeni – ovo je princip u Pepco-u koji godinama slijedimo kako bismo udovoljili potrebama naših kupaca.

Svi proizvodi koji se nude u poslovnicama Pepco-a moraju ispunjavati određene standarde kvaliteta. Stoga osiguravamo da se, zavisno od kategorije proizvoda, provjerava sigurnost, upotrebljivost i kvalitet proizvoda.

Naš tim za kontrolu kvaliteta sastoji se od nekoliko stručnjaka koji se bave kontrolom kvaliteta pojedinih kategorija proizvoda.

Ovaj tim svakodnevno testira i odobrava proizvode u pogledu sigurnosti, kvaliteta i funkcionalnosti u skladu sa smjernicama, propisima, standardima i drugim zakonskim propisima.

Stručnjaci iz odjela za kvalitet također sarađuju sa eksternim akreditovanim laboratorijama i certifikacionim tijelima, koji provjeravaju i potvrđuju usaglašenost asortimana proizvoda sa specifičnim standardima. Kao rezultat takve saradnje, proizvodi su označeni oznakama ili simbolima dodijeljenih certifikata.

Pepco oznake

ORGANSKI PAMUK

U sklopu PEPCO pamučnih proizvoda postoji posebna kolekcija odjeće s oznakom ORGANIC COTTON, koja se odnosi na određene proizvode od ili sa organskim pamukom. Organski pamuk je sirovina dobijena ručno i ekološkim metodama uzgoja. U plantažama se koriste prirodni pesticidi, zahvaljujući kojima je pamuk bez pesticida. To znači da proizvodnja ovog pamuka poštuje principe održivog razvoja.

RECIKLIRANI POLIESTER

Ovo je interna PEPCO oznaka koja garantuje da je proizvod dijelom ili potpuno napravljen od recikliranog poliestera. Korištenjem obnovljive plastike doprinosimo održivom razvoju.

Certifikati

OEKO-TEX

OEKO-TEX® Standard 100 je vodeća svjetska nezavisna tekstilna sigurnosna oznaka u kojoj se svi sastojci proizvoda – od tkanine do printova, dugmadi, patentnih zatvarača, etiketa i drugih dekorativnih elemenata – testiraju na štetne hemikalije.

OEKO-TEX® MADE in GREEN kombinacija je OEKO-TEX® Standard 100 certifikata, koji potvrđuje hemijsku sigurnost proizvoda, i OEKO-TEX STEP certifikata, koji također provjerava i potvrđuje ekološku i društvenu odgovornost.

Saznajte više o certificiranju

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Certificiranje pokriva sve faze proizvodnje eko-tekstila. Standard postavlja ograničenja u pogledu porijekla prediva i hemikalija koje se koriste u proizvodnom procesu i daje pregled društvenih i ekoloških standarda.

ORGANSKI SADRŽAJ STANDARD

Organic 100 i Organic Blend Content Standard su međunarodni standardi koji provjeravaju sadržaj organskih vlakana u proizvodu. Provjeravaju svaku fazu dobijanja i prerade sirovine.

Organic 100 Claim Standard dodjeljuje se proizvodima koji sadrže najmanje 95% organskog pamuka.

S druge strane, Standard za organsku mješavinu može se koristiti s proizvodima koji sadrže najmanje 5% organskog pamuka.

GLOBALNI STANDARD RECIKLAŽE

Međunarodni standard koji specificira zahtjeve za reciklirana vlakna. Osigurava kontrolu kompletnog proizvodnog lanca, smanjujući negativan uticaj korištenih hemikalija na okoliš, poštujući ljudska prava u pogledu uslova rada i naknade.

Proizvodi označeni ovim standardom moraju sadržavati najmanje 50% recikliranog materijala.

STANDARD RECIKLIRANJA U SLUČAJU REKLAMACIJA

Ovi standardi se koriste za provjeru sadržaja recikliranih vlakana u proizvodu. Certifikat dodjeljuje nezavisno tijelo proizvođačima čiji proizvodi sadrže najmanje 5% recikliranih vlakana.

Standard za reciklirane proizvode 100 odnosi se na proizvod ako je napravljen od najmanje 95% recikliranog materijala.

U drugim slučajevima, gdje je reciklirani sadržaj manji od 95%, može se dodijeliti certifikat Recycled Claim Standard Blended.

VEGANSKI I VEGETARIJANSKI

Ovi certifikati se odnose na hranu, opštu robu i kozmetičke proizvode. Dokazuju da ponuđeni proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog porijekla.

Veganski – ni u jednoj fazi proizvodnje nisu korištene životinjske sirovine ili njihovi dijelovi. Ne sadrže nikakve životinjske proizvode.

Vegetarijanski – ni u jednoj fazi proizvodnje nisu korištene životinjske sirovine ili njihovi dijelovi. Međutim, mogu sadržavati proizvode životinjskog porijekla, npr. svilu, med, mlijeko ili proizvode od jaja (osim jaja kokoši uzgojenih u kavezu).

INTERTEK

To je međunarodna oznaka kvaliteta koju dodjeljuju nezavisne laboratorije za ispitivanje, uključujući Intertek Testing laboratoriju. Oznaka potvrđuje da je proizvod usaglašen s evropskim sigurnosnim standardima i zahtjevima kvaliteta i rada.

Intertek laboratorije temeljito testiraju proizvode na sigurnost, izdržljivost, funkcionalnost, izdržljivost i upotrebljivost prije dodjele pečata odobrenja. Test također uključuje provjere proizvoda tokom proizvodnog procesa.

Saznajte više o certificiranju oznakama od našeg partnera Intertek

CERTIFIED TÜV Rheinland

Ovo su međunarodne oznake kvaliteta koje dodjeljuje nezavisno certifikaciono tijelo TÜV Rheinland. Znak kvaliteta potvrđuje da je određeni proizvod prošao proces testiranja i certifikacije i da ispunjava evropske sigurnosne standarde, kao i zahtjeve kvaliteta proizvoda i rada.

Laboratorija TÜV Rheinland temeljno testira proizvode na sigurnost, trajnost, funkcionalnost i upotrebljivost prije dodjele znaka kvalitete. Test također uključuje provjeru proizvoda tokom procesa proizvodnje.

Saznajte više o certificiranju TÜV Rheinland

Zašto se isplati kupovati u Pepcu?

Uvijek blizu vas

Preko 3.000 prodavnica u Evropi. Želimo da budemo uvijek blizu vas.

Uvijek niske cijene

U Pepcu ćete pronaći sve što vam treba po niskim cijenama.

Očekujte više za manje

U Pepcu ćete pronaći dobar kvalitet, najnovije trendove i širok izbor.

Kupujte s povjerenjem

Imate pravo da vratite robu u prodavnicu u kojoj je izvršena kupovina u roku od 30 dana.