Spisak sadržaja:

  1. Osnovni školski pribor u školskoj opremi- lista
  2. Sveske i notesi
  3. Pernica i njen sadržaj
  4. Likovni materijal
  5. Modna odjeća za školu iz Pepca!

Polazak u školu veliki je događaj za svakog prvačića i njegove roditelje. Saznajte koje su osnovne stvari potrebne malom đaku i koje nove proizvode nudi ovogodišnja Pepco kolekcija kako bi osigurali udobnost i funkcionalnost djeci dok uče i igraju se. Saznajte šta treba sadržavati ruksak za prvačiće kako bi im svaki školski dan bio pun avantura i pozitivnih utisaka!

Osnovni školski pribor u školskoj opremi- lista

Školski pribor temelj je dobro pripremljene opreme za svakog prvačića. Pažljivo odabrane sveske, pernica i potrebni pribor osigurat će udobnost i efikasnost učenja za dijete. U nastavku se nalazi detaljna lista najvažnijih stvari koje treba sadržavati školski ruksak i koje možete kupiti po atraktivnoj cijeni u Pepco prodavnicama.

Sveske i notesi

Školska oprema đaka prvaka treba sadržavati odgovarajući broj sveska i notesa.

  • Sveske sa kockom – nekoliko komada (obično 4-5), koje će se koristiti u nastavi matematike i drugim predmetima koji zahtijevaju detaljne bilješke.
  • Sveske sa linijama – nekoliko komada (takođe 4-5), neophodnih za učenje pisanja i vođenja bilješki na maternjem jeziku i drugim humanističkim predmetima.

Pernica i njen sadržaj

Pernica je ključni element opreme, koja treba da sadrži sav potreban pribor za pisanje i crtanje.

  • Hemijske olovke – po mogućnosti više komada, uključujući i olovke različite tvrdoće, kako bi dijete moglo udobno crtati i pisati. Dobar izbor mogu biti deblje olovke sa trouglastim tijelom koje olakšavaju razvijanje pravilnog držanja.
  • Hemijske olovke ili naliv pero – najmanje dva komada (jedna rezervna) ili naliv pero (sa rezervnim uloškom). Hemijske olovke mogu biti u različitim bojama za lakše organizovanje bilješki.
  • Bojice – set od 12-24 bojice u različitim bojama će vam biti od koristi na nastavi likovne kulture, ali i na nastavi matematike, jezika i prirodnih nauka.
  • Flomasteri– set flomastera u različitim bojama koji se mogu koristiti za kreiranje šarenih bilješki i crteža.
  • Gumica – mekana, koja će efikasno ukloniti greške bez oštećenja papira.
  • Šiljalo – sa spremnikom za komadiće koji vam omogućava brzo šiljenje olovke ili bojice, bez ustajanja ili prljanja pernice.
  • Linijar – dužine 15-20 cm, po mogućnosti plastičan i savitljiv, koji će biti udoban za nošenje u pernici i neće se slomiti.
  • Makaze– sa sigurnim, zaobljenim vrhovima koji osiguravaju sigurnost tokom upotrebe.
  • Ljepilo u stiku – jednostavno za korištenje i manje neuredno od tekućeg ljepila, idealno za umjetničke radove i razne projekte.

Školska oprema za djevojčicu može uključivati pernicu u njenoj omiljenoj boji ili s motivom iz bajke, npr. Barbie, princeze, jednoroga ili likova iz popularnih animiranih filmova. Osim toga, šarene hemijske olovke, ukrasne gumice ili set naljepnica za svesku po izboru djevojčice mogu učenje učiniti atraktivnijim. Korice za sveske također mogu imati uzorke po izboru djevojčice, poput cvijeća, leptira, srca ili slatkih mačaka ili pasa. Većina djevojčica voli kreativne umjetničke aktivnosti, stoga  likovnom materijalu vrijedi dodati šljokice, šarene trake, perle i druge ukrase koji će vam omogućiti stvaranje jedinstvenih umjetničkih djela.

Likovni materijal

Odgovarajući set likovnog materijala omogućit će učenicima slobodno stvaranje tokom nastave likovne tehničke kulture te će dovesti do razvoja kreativnosti i ručnih vještina.

  • Boje i kistovi – pribor za prvi razred škole treba sadržavati set akvarelnih boja ili boja za plakate, nekoliko kistova različite debljine i sigurnu čašu za vodu.
  • Blok za crtanje i tehnički blok – blokovi s bijelim i obojenim listovima papira bit će osnova za većinu umetničkih djela. Tehnički blok također će biti koristan pri izvođenju radova koji zahtijevaju čvršću podlogu, npr. stvaranje modela ili kolaža.
  • Papir u boji i šarene maramice – set papira u boji i najmanje 4-5 maramica u različitim bojama omogućit će vam stvaranje raznih umjetničkih djela, kao što su izrezi, kolaži ili prostorni modeli. Zahvaljujući njima, djeca će moći još efikasnije razvijati svoje manuelne vještine i maštu.
  • Plastelin i glina za modeliranje – odlični su materijali za vajanje i modeliranje. Djeca mogu kreirati trodimenzionalne figure, čime se razvijaju njihove manuelne vještine i prostorno razmišljanje.

Školski paket za dječaka može sadržavati pernicu sa sportskim motivima, autićima, superherojima ili likovima iz kompjuterskih igrica.

Praktične olovke, olovke sa omiljenim likovima i udobna šiljala učinit će svakodnevne poslove ugodnijim. Dječaci će možda više voljeti sveske s koricama sa motivima svemira, dinosaurusa ili sportskih ikona – sveska iz matematike sa Lewandowskim ili Ronaldom na koricama sigurno će im biti izuzetno privlačna. Dječaci se često zanimaju za modeliranje i konstrukciju, pa likovnom materijalu vrijedi dodati glinu za modeliranje, drvene štapiće za izradu maketa ili pribor za tehničko crtanje.

Prilikom kompletiranja školske opreme, ne zaboravite je prilagoditi individualnim potrebama djeteta i zahtjevima škole. Mnogi učitelji dijele spiskove sa školskim priborom tokom organizacijskih sastanaka ili ih stavljaju u verziju za preuzimanje na web stranici škole.

Pepco infografika o školskoj opremi

Modna odjeća za školu iz Pepca!

Kompletiranje školske opreme za učenike prvog razreda zahtijeva razmatranje i vođenje računa o udobnosti i željama djece. Najnovija kolekcija Pepco odjeće, sa Barbie motivima za djevojčice i Marvel za dječake, savršen je izbor koji spaja udobnost i zabavu.

Djevojčicama preporučujemo kupovinu šarenih bluza, udobnih suknjica i helanki sa omiljenom Barbi lutkom, koje će pružiti slobodu kretanja i izgledati sjajno. Najnovija kolekcija školske odjeće dostupna u Pepco prodavnicama, sigurno će odgovarati ukusu svake djevojčice. U ponudi su udobne trenerke, mekane bluze i elastične hlače koje su savršene za svakodnevno nošenje. Karakteristični glavni motiv ove kolekcije je Barbie, koja odjeći dodaje djevojački šarm i stil. Uzorci sa omiljenom lutkom mnogih generacija pojavljuju se i na sportskoj odjeći i na elegantnijim topovima i haljinama. Kolekcija je šarena i puna raznolikosti, što omogućava svakoj maloj obožavateljici Barbie da se izrazi kroz odjeću, a istovremeno osigurava udobnost i slobodu tokom školskih aktivnosti.

Pepco infografika o najnovijoj kolekciji školske odjeće s Barbie i Marvel motivom

Dječacima će se svidjeti majice, trenerke i dukserice s printom popularnih Marvelovih superheroja, koji ne samo da su sa stilom, već zadovoljavaju i potrebe aktivne djece. Najnovija kolekcija školske odjeće za dječake dostupna u Pepco prodavnicama prava je poslastica za male obožavatelje superheroja. Glavni fokus kolekcije su udobne trenerke, izdržljive bluze i udobne hlače koje su savršene za igru i školske aktivnosti. Svi ovi elementi ukrašeni su motivima iz Marvelovog univerzuma, koji predstavljaju likove poput Spidermana, Iron Mana i Hulka. Zahvaljujući tome, odjeća nije samo praktična i udobna, već i potiče dječiju maštu i omogućava im da pokažu ljubav prema avanturama svojih omiljenih likova. Kolekcija je dizajnirana imajući na umu dinamičan dan dječaka, kombinujući stil i udobnost nošenja.

Ne zaboravimo na dodatke poput čarapa, donjeg veša i odgovarajuće obuće, koji su neophodni svakom učeniku. Takva oprema će sigurno olakšati vašem djetetu početak nove faze školovanja, dajući mu samopouzdanje i radost.

Polazak u školu izuzetno je važna faza za svako dijete, a dobro pripremljena školska oprema iz Pepca može značajno olakšati ovo vrijeme. Međutim, jednako važna kao i ruksak pun potrebnih stvari je i lična podrška roditelja. Tokom ovog ključnog razdoblja, djeca mogu osjećati anksioznost i stres zbog novih izazova i okruženja. Aktivnim slušanjem, razgovorom o emocijama, zajedničkim druženjem i pozitivnim ohrabrenjem možete značajno pridonijeti povećanju samopouzdanja vašeg djeteta. Emocionalna podrška koju možete ponuditi je od neprocjenjive važnosti u izgradnji temelja na kojima će dijete, u novom školskom okruženju, moći uspješno razvijati svoje strasti te obrazovne i društvene vještine.