Spisak sadržaja:

  1. Igračke koje će vaša djeca zavoljeti
  2. Ideje za poklone za najmlađu djecu
  3. Inspiracije za poklone za predškolsku i stariju djecu
  4. Šta kupiti za poklon tinejdžeru?

Praznici su vrijeme porodične topline i zajedničkih trenutaka. Praznici su ujedno  i vrijeme kada najčešće dajemo svojim najmilijim poklone. A niko im se ne zna tako iskreno obradovati – kao djeca. Ako želite kupiti pravi poklon za praznike za dijete – pogledajte naše prijedloge!

Igračke koje će vaša djeca zavoljeti

Postoji više razloga zbog kojih vrijedi davati djeci poklone za praznike. Jedan od najvažnijih je taj da im donosi radost. Djeca vole dobijati poklone, posebno one koji su odabrani baš za njih. Otvaranje poklona za praznike je čaroban trenutak koji će dugo pamtiti.

Davanje poklona djeci za praznike takođe je i način da im pokažemo da ih volimo i da brinemo za njih. Pokloni su simbol naše ljubavi i brige. Kada poklanjamo djeci, govorimo im koliko nam znače i da ih želimo usrećiti. Na kraju, davanje poklona djeci za praznike je i način da se grade i jačaju porodične veze. Zato je otvaranje poklona sjajna prilika za zajedničko provođenje vremena s porodicom i uživanje. Pokloni mogu biti i simbolični predmeti, koji će djecu podsjećati na sretno djetinjstvo i ljubav njihove porodice.

Uostalom, i za velike i male, najuzbudljiviji trenutak praznika je nesumnjivo – otvaranje poklona! Šta se krije u velikim vrećicama punim do vrha? Šta se krije ispod šuškavog papira i mašnica od sjajnih traka? Obično su to unikatne igračke iz snova koje će uskoro obogatiti kolekciju vaših mališana i donijeti im veliku radost. Provjerite inspiracije za poklone smo za vas pripremili u Pepcu!

Ideje za poklone za najmlađu djecu

Pokloni za bebe i nešto starije mališane prvenstveno bi, trebali, podržati njihov skladan razvoj. Vrijedi odabrati edukativne igračke koje će istovremeno zabaviti i poučavati, podržavajući senzorni razvoj mališana i pripremajući ga za naredne faze života. U Pepcu ćete pronaći široku ponudu ove vrste igračaka po atraktivnim cijenama! Bez obzira da li želite kupiti praznične poklone za jednogodišnje ili dvogodišnje dijete, posjetite Pepco i sigurno ćete ih moći kupiti po povoljnoj cijeni.

Pepco infografika o igračkama za bebe za praznike.

U Pepcovom katalogu igračaka iz snova možete pronaći veliki izbor igračaka za djecu različitih uzrasta. Igračke su podijeljene u nekoliko kategorija, uključujući:

  • Lutke i oprema – u ovoj kategoriji možete pronaći lutke raznih vrsta, kao što su lutke za bebe, modne lutke, interaktivne lutke, kao i dodaci za lutke poput odjeće, namještaja i kolica.
  • Autići i trkačke staze – u ovoj kategoriji možete pronaći autiće raznih tipova, kao što su putnički autići, kamioni, građevinski i trkaći autići, kao i trkačke staze i ostali dodaci.
  • Kocke – u ovoj kategoriji možete pronaći blokove raznih marki i tipova, kao što su građevinski blokovi, edukativni blokovi i blokovi za građenje uzoraka.
  • Igračke za bebe – u ovoj kategoriji možete pronaći igračke za najmlađe, kao što su zvečke, zubalice, edukativne prostirke i plišane životinje.
  • Edukativne igračke – u ovoj kategoriji možete pronaći igračke koje pomažu djeci u učenju, kao što su zagonetke, mozgalice, edukativne igre i knjige.
  • Interaktivne igračke – u ovoj kategoriji možete pronaći igračke koje odgovaraju na interakcije s djetetom, kao što su plišane životinje koje govore, roboti i interaktivne igre.

Pored gore navedenih kategorija, Pepco katalog uključuje i druge vrste igračaka, kao što su društvene igre, sportske, baštenske i muzičke igračke.

Praznični pokloni za djecu.

Primjeri ideja za praznične poklone za djecu:

  • Edukativni stolić-bubnjić u zelenoj ili rozoj boji s dugmićima u boji različitih oblika, daje različite zvukove i opremljeni su kontrolerom jačine zvuka; može se okačiti i na krevet (prečnik 30 cm, baterije se prodaju odvojeno).
  • Šareni traktor s likom farmera i dvije prikolice, u kojima sjede kokoš, konj, krava i svinja, uz zvukove životinja (baterije se prodaju odvojeno).
  • Tabla za pisanje kredom i magnete sa setom od 100 magneta inspirisanih bajkom Peppa Pig, dodatno opremljen markerom i kredom.
  • Interaktivni Medo Sortiranje, koji uči boje, oblike i brojeve kroz igru ​​– na poljskom; možete birati između dječaka plišanog medvjedića ili medvjedića za djevojčicu (baterije uključene).
  • Plišana Peppa igračka – ako je ovo omiljeni crtani lik vašeg djeteta, možete odabrati ovu jedinstvenu igračku. Zasigurno jei da će plišana Peppa brzo postati njihova omiljena igračka za maziti.
  • Bajkovita posteljina – najmlađa će djeca biti zadovoljna ne samo plišanom životinjom ili igračkom za kupanje, već i mekanom i šarenom posteljinom. Glatka i topla deka s prazničnim motivom ili likovima iz bajke, takođe će biti odličan poklon.

To je samo par primjera ideja za praznične poklone za mališane. U Pepco prodavnicama i u katalogu igračaka pronaći ćete ih mnogo više!

Inspiracije za poklone za predškolsku i stariju djecu

Djeca koja već idu u vrtić ili školu obično dobro znaju šta bi željela naći ispod jelke. Sa svojim vršnjacima sedmicama unaprijed dijele ideje o tome šta da pišu u pismo Deda Mrazu… U dogovoru s pomagačima Deda Mraza, pripremili smo Pepco prazničnu ponudu, punu igračaka koje će sigurno osvojiti srca mališana. Ako želite kupiti praznični poklon za djecu koji će ukrasti njihova srca, razmislite o:

  • Trkačka staza Hot Wheels: sa dvije petlje od 360 stepeni i dva autića, što omogućava dvije opcije igranja – stazu za kaskaderstvo ili trku na paralelnim stazama.
  • Šareni set Enchantimals: tropski kafić s lutkom i raznim dodacima – omogućava izgradnju vlastitog kafića u krošnjama tropskog drveća.
  • Komplet s omiljenim likovima Peppa Pig, zahvaljujući kojima dijete može izgraditi vlastiti, potpuno opremljen mobilni medicinski centar.
  • Vatrogasno vozilo s pokretnom granom i frikcionim pogonom, koji ispušta zvukove i svjetlosne signale, u kompletu s vatrogasnom kacigom sa podesivim, elastičnim remenom, dužine 50 cm (baterije uključene).
  • Edukativni set Tajne Elektronike s uputstvima na CD-u, koji omogućava izvođenje čak 180 različitih elektronskih eksperimenata, pametno kombinujući učenje sa zabavom (baterije se prodaju odvojeno).
  • Slagalice 10 u1! Ako vaše dijete voli slagalice, razmislite o kupovini velikog 10 u 1 seta. Paket uključuje zagonetke sa slikama iz najpopularnijih crtanih filmova – uključujući i Paw Patrol.
  • Igra ribolov – vjerovatno prepoznajete tu igru, jer je već godinama iznimno popularna. U prazničnoj Pepco ponudi pronaći ćete je po cijeni od 15 KM. I to verziju sa zvučnim efektima!

Ovo je samo nekoliko ideja za praznične poklone za desetogodišnje ili nešto mlađe dijete. Pregledajte našu ponuda igračaka iz snova, kako bi pronašli odgovarajući poklon za svog mališana!

Božićni ukrasi i pokloni.

Šta kupiti za poklon tinejdžeru?

Djeca u ovom uzrastu dobro znaju da se tata, stric ili bliski komšija obično oblače u Djeda Mraza. Tinejdžeri su zahtjevna grupa kada su u pitanju pokloni. S jedne strane, žele da ih doživljavaju kao odrasle, dok s druge strane i dalje uživaju u “djetinjastim” stvarima. Zato je važno izabrati poklon koji je i praktičan i zabavan.

Šta kupiti za praznični poklon tinejdžerima?

  • Moderna dukserica sa štampom – to je odlična ideja kao praznični poklon za djevojčicu ili dječaka u tinejdžerskim godinama. Dukserica može biti inspirisana njihovim omiljenim filmovima, serijama ili igrama.
  • Konzolne i računarske igrice tinejdžeri vole da igraju igrice, pa ako znate njihov omiljeni žanr, možete im kupiti najnoviji hit.
  • Šarene šolje – ispijanje čaja ili kakaa iz zimske šolje s printom ili u omiljenoj boji vašeg djeteta bit će još ugodnije! Ove šolje su obično ukrašene prazničnim uzorcima i motivima, dajući im osjećaj svečanosti. To su savršeni pokloni za obožavatelje čaja, kafe i drugih toplih napitaka.
  • Karte za koncert ili spotski događaj ako je tinejdžer zainteresovan za muziku ili sport, karte za koncert ili sportski događaj su odlična ideja za poklon. To će biti prilika da uživo vide svoje omiljene izvođače ili sportiste.
  • Elektronska igra pinball – igra koja pruža puno uzbuđenja i savršena je za ljubitelje arkadnih igara. Pronaći ćete je u Pepc
  • Set kozmetike – je savršena ideja za poklon koja tinejdžerima omogućava da se njeguju. Sadrže razne kozmetičke proizvode kao što su losioni za tijelo, kreme za ruke, sapuni, gelovi za tuširanje, a ponekad i parfeme.
  • Set čarapa za praznike – to je zabavan i praktični poklon. Čarape u takvim setovima često imaju praznične uzorke, na primjer irvase, jelke ili Deda Mraza. Mogu biti tople i mekane, savršene za nošenje tokom hladnih zimskih

Prazniči set, praznične čarape i šolje, te pribor za jelo sa motivom Miki Mausa koji se može kupiti u Pepco prodavnicama.

Pepco ponuda uključuje i edukativne poklone koji podržavaju razvoj dječije kreativnosti i mašte. To su proizvodi koji, ne samo da pružaju zabavu, već i pomažu u učenju i razvoju vještina. Naše prodavnice nude ideje za povoljne poklone, koji mogu obradovati male i velike. U konačnici, izbor poklona ovisi o interesovanjima i ukusima pojedinca, ali Pepco nastoji pružiti mnogo opcija koje će razveseliti dječija srca tokom praznika. Posjetite svoju Pepco prodavnicu sada i pomozite Dedu Mrazu u njegovoj odgovornoj misiji prikupljanja prazničnih poklona na vrijeme!