Spisak sadržaja:

  1. Praktičan poklon za useljenje – šta može biti korisno u novom stanu? 
  2. Elegantan poklon za useljenje – ukrasi, sitni dodaci 
  3. Personalizovani poklon – originalan poklon za useljenje

Useljenje u novi stan važan je događaj u životu svake osobe. Ako ste pozvani na proslavu useljenja, vrijedi razmisliti o prikladnom poklonu koji će domaćinima biti praktičan i ugodan. Evo nekoliko ideja za poklon za useljenje koji će zasigurno razveseliti svakoga ko tek započinje novo poglavlje u životu.

Praktičan poklon za useljenje – šta može biti korisno u novom stanu? 

Prilikom odabira poklona za useljenje vrijedi odabrati nešto praktično što će vam olakšati svakodnevicu u novom stanu. Novim stanarima često su potrebne stvari koje će im pomoći u uređenju i organizaciji prostora. Praktični pokloni za useljenje neće samo razveseliti, već će vam biti i svakodnevno korisni, što će vam olakšati snalaženje na novom mjestu.

Koji poklon za useljenje možete dati?

  • Kuhinjsko posuđe – novi stan često znači nedostatak mnogih potrebnih kuhinjskih dodataka. Set kvalitetnog kuhinjskog pribora, poput noževa, dasaka za rezanje, mjernih posuda i lopatica bit će praktičan poklon koji će vam sigurno dobro doći.
  • Set peškira – set mekanih, luksuznih peškira uvijek je dobrodošao poklon. Odaberite neutralne boje koje će pristajati svakom uređenju kupatila. Alternativa peškirima može biti posteljina, univerzalni prekrivač ili topla deka.
  • Set posuda za hranu – set elegantnih posuda za hranu pomoći će vam organizovati svoju kuhinju. Odaberite staklene ili plastične posude bez BPA koje su sigurne i praktične. Ovo je poklon koji će se sigurno koristiti svaki dan!

Ili možda čaše, šolje, bokali? Ovo je sjajna ideja za poklon za useljenje! Provjerite Pepco ponudu i upotpunite svoj poklon. 

Pepco infografika o poklonu za novi stan

Elegantan poklon za useljenje – ukrasi, sitni dodaci 

Dekorativni dodaci izvrstan su način podrške domaćinu u uređenju novog stana, dajući mu individualni karakter i udobnost. Elegantan poklon za useljenje može vam izmamiti osmijeh i postati suvenir na dugo vremena. U nastavku donosimo nekoliko ideja za elegantne darove koji će dobro uklopiti u svaki interijer

  • Biljke u saksijama daju život i svježinu svakom interijeru. Odaberite biljke koje se lako njeguju kao što su sukulenti, aloe ili paprati koje ne zahtijevaju previše pažnje. Možete odabrati i elegantne saksije i pokrivači za cvijeće, koje će se uklopiti u dekor vašeg stana.
  • Mirisne svijeće stvaraju ugodnu atmosferu i unose ugodan miris u stan. Odaberite svijeće sa suptilnim, opuštajućim aromama poput lavande, vanilije ili eukaliptusa. Kao ukras poslužit će i svijeće u elegantnim teglicama.
  • Slike i posteri odličan su način da personalizujete svoj novi stan. Odaberite teme i formate koji odgovaraju stilu i ukusu vaših domaćina. Također možete odabrati i okvire u koje domaćini mogu staviti svoje omiljene fotografije.

Pogledajte slike, okvire i druge zidne dekoracije koje nudi Pepco 

Personalizovani poklon – originalan poklon za useljenje

Žena drži kutiju s ključem i srcem kao poklon za novi stan

Personalizovani pokloni za novi stan savršen su način da pokažete svoju brigu i predanost. Takvi pokloni nisu samo praktični, već imaju i jedinstven karakter zbog kojeg se dugo pamte. Zašto? Jer zahvaljujući personalizaciji obični predmeti poprimaju jedinstvenu dimenziju i postaju istinski vrijedni.

  • Set graviranih čaša za vino ili šampanjac elegantan je poklon koji će vas podsjećati na posebnu priliku useljenja u novi stan. Personalizacija će dati jedinstven karakter i učiniti poklon nezaboravnim.
  • Daska za rezanje s ugraviranim imenom ili posvetom praktičan je poklon koji će se koristiti svaki dan. Odaberite daske od izdržljivih materijala, poput hrasta ili bambusa, i trajat će godinama.
  • Personalizovani zidni kalendar praktičan je i originalan poklon koji će vas podsjećati na posebne trenutke tokom cijele godine. Možete odabrati fotografije s porodičnih odmora, zajedničkih putovanja ili drugih važnih događaja koje možete smjestiti u pojedine mjesece. Takav kalendar nije samo koristan predmet, već i lijep ukras.
  • Personalizovana karta svijeta s mogućnošću označavanja mjesta koja su domaćini posjetili ili bi željeli posjetiti – jedinstvenpoklon za ljubitelje putovanja. Možete dodati personalizaciju u obliku imena vlasnika ili posebnog natpisa. Takva karta neće vam biti samo inspiracija za planiranje sljedećih putovanja, već i moderan ukrasni element u vašem novom stanu.

Odabir pravog poklona za useljenje odličan je način da pokažete svoju radost zbog nove faze u životu vaše porodice, prijatelja ili poznanika. Bez obzira birate li praktične kuhinjske dodatke, ukrasne dodatke ili personalizovane poklone, važno je da poklon bude dobro osmišljen i prilagođen ukusu domaćina.

Zahvaljujući tome, vaš će poklon biti funkcionalan predmet potreban u novom stanu vaših najmilijih i lijepa gesta simpatije i sjećanja.