Spisak sadržaja:

  1. Kakav poklon odabrati za djetetov prvi rođendan?
  2. Poklon za prvi rođendan lijepo upakirajte

Prvi dječji rođendan je posebna prilika koja se najčešće slavi u krugu porodice. Za prvi rođendan djeteta pažljivo odaberite poklon, bilo da birate praktično ili zabavno. Ako tražite inspiraciju za kupovinu sjajnog poklona za prvi rođendan, došli ste na pravo mjesto! 

Kakav poklon odabrati za djetetov prvi rođendan?

Pokloni za prvi rođendan mogu se podijeliti u nekoliko kategorija, uključujući praktične, igračke i uspomene. Prije svega, vrijedi razmisliti o tome koji budžet možete izdvojiti za poklon i koja će vrsta poklona biti najbolja. 

Roditelji izuzetno cijene praktične poklone – malo dijete ima puno potreba. Ako i volite poklanjati poklone koji su zaista korisni u svakodnevnom životu, odaberite praktičan poklon. Evo nekoliko primjera:

  • Dekica, set za hranjenje na flašicu, posuđe za djecu – sjajni su pokloni, kao i praktična oprema za bebe koja ne košta puno. Pronaći ćete ih u Pepco ponudi po super cijenama. 
  • Odjeća – nikada ne možete imati previše odjeće u ormaru mališana. Svako ko je imao kontakt s jednogodišnjim djetetom dobro zna koliko često bebu treba presvući. Nove gegice, džemper ili set majica su stvari koje će roditeljima svakako dobro doći. Ne zaboravite kupiti  odjeću za jednogodišnje dijete u malo većem broju. Naravno, u našem asortimanu dostupan je širok izbor odjeće za bebe.
  • Oprema za dječju sobu – lijepa noćna lampa, vrtuljak iznad kreveta ili mekani tepih za igru dobre su ideje za poklon za prvi rođendan.

Igračke su sasvim druga grupa proizvoda koji će zasigurno razveseliti dijete, pobuditi njegovu znatiželju o svijetu i uz koje će se zabaviti. Ako više volite ovu vrstu poklona, ​​razmislite o kupovini:

  • Senzorne igračke – igračka koja budi radoznalost djeteta utječući na njegova čula (prije svega na čulo dodira, ali i sluha i vida). U prodaji ćete naći mnogo senzornih  tabli i prostirki, kao i manjih igračaka ove vrste. 
  • Eduktivne igračke – to može biti sorter bilo koje vrste, ali i posebna edukativna tabla ili druga vrsta igračke koja podstiče djetetovu kreativnost i manuelne sposobnosti te pozitivno utječe na njegov razvoj. 
  • Plišane igračke za bebe uvijek su dobar izbor. Plišana životinja vrlo brzo može postati djetetov omiljeni predmet s kojim će htjeti spavati i svuda je nositi sa sobom. U Pepcu ćete pronaći veliki izbor plišanih igračaka po odličnim cijenama. 

Pepco infografika: šta vole jednogodišnja djeca

Predmeti za uspomenu nisu predmeti za svakodnevnu upotrebu, ali imaju sentimentalnu vrijednost. Takav poklon za prvi rođendan neće biti od koristi djetetu ili roditeljima, ali može biti vrlo vrijedan u budućnosti. Ako volite poklanjati ovakve poklone, razmislite o sljedećem:

  • Album, foto knjiga ili okvir s fotografijom bebe – ovakav poklon dijete će najvjerovatnije cijeniti tek nakon dužeg vremena. Međutim, to je veoma lijepa uspomena. 
  • Personalizovani poklon – gravirani ili štampani. Vrlo često se za jednogodišnje dijete kupuju male kašike s ugraviranim imenom i datumom rođenja djeteta. Popularan je i personalizovani dječji nakit. 

Bez obzira koju vrstu rođendanskog poklona odabrali, ne zaboravite da se o tome uvijek možete dogovoriti s roditeljima djeteta. Možda će vam dati nekoliko dodatnih ideja za poklon. 

Poklon za prvi rođendan lijepo upakirajte

Jednogodišnji dječak drži komad čokoladne torte u rukama kako bi proslavio svoj rođendan

Imate li već u planu zanimljiv poklon za prvi rođendan? Odlično! Vrijeme je da odaberete pakiranje i… čestitku! 

Ne zaboravite kupiti rođendansku čestitku za dijete. Možete se odlučiti za kupovinu čestitke na kojoj su već ispisane želje ili koju treba ispuniti. Rođendanska čestitka je odlična uspomena. 

Najbolje je kupiti pakiranje za poklon tek nakon što odaberete sam poklon, jer ćete tada biti sigurni koliko vam je poklon papira potrebno, odnosno kolika će biti vaša poklon kesa. Papir u boji, posebne kese, mašne i trake – sve to možete pronaći u Pepco prodavnici! Nudimo materijale za umotavanje poklona po vrlo pristupačnim cijenama, jer najvažniji je sam poklon i događaj koji slavite.