Spisak sadržaja:

  1. Ukras za zid: slika, grafika, okvir s fotografijama
  2. Fildžan ili šolja
  3. Ukrasi za kuću: svijeće, saksije, biljke
  4. Šal, marama, ešarpa
  5. Rokovnik planer, kalendar
  6. Knjiga
  7. Set kozmetike za kupanje
  8. Nakit
  9. Zajednički izlazak u kino, na koncert ili u SPA centar

Tražite izvrstan poklon za posebnu priliku za svoju prijateljicu? Pronalaženje savršenog poklona koji će je razveseliti i podsjetiti na vašu povezanost predstavlja pravi izazov. Ovdje su neki prijedlozi koji bi mogli poslužiti kao inspiracija za jedinstveni poklon vašoj prijateljici.

Vaša najbliža prijateljica je posebna osoba koja zaslužuje poklon koji će je razveseliti. Bez obzira voli li elegantne dodatke, provodi li vrijeme na kreativnim hobijima ili cijeni praktične i personalizirane poklone, pripremili smo mnoštvo inspirativnih prijedloga – za različite prilike i svaki budžet.

Ukras za zid: slika, grafika, okvir s fotografijama

Kolaž, slika ili poster stvoreni prema preferencijama vaše prijateljice mogu postati zanimljiv dodatak njenom životnom prostoru. Bitno je da takav poklon odražava njezinu ličnost, interese, pa čak i snove. To može biti pejzaž koji unosi sklad i mir u njen dom ili dinamična apstrakcija koja dodaje energiju i moderni karakter prostoru. Slika, zidni ukras ili grafika s omiljenim citatom ili motivirajućom porukom neće biti samo dekoracija već i svakodnevni podsjetnik na vaše prijateljstvo i međusobnu podršku.

Jedna od popularnih inspiracija za poklon prijateljici su okviri sa zajedničkim fotografijama. Preporučujemo odabir fotografija iz različitih trenutaka vašeg prijateljstva – od smiješnih selfija do snimaka s važnih događaja. Stavljanjem ovih fotografija u elegantne okvire stvorit ćete kolekciju uspomena koje će vaša prijateljica moći istaknuti u svom domu. Ovo je poseban poklon koji će je uvijek podsjećati na zajedničke trenutke, smijeh, avanture i podršku koju pružate jedno drugom.

Pepco infografika o prednostima davanja poklona prijatelju.

Fildžan ili šolja

Šolja ili fildžan predstavljaju izuzetno praktičan, a istovremeno ličan poklon za vašu prijateljicu, pružajući joj svakodnevni podsjetnik na vašu posebnu vezu.

Prilikom odabira fildžana ili šolje, preporučujemo da pronađete onu koja odražava njene omiljene boje, uzorke ili interesovanja (naprimjer, planinske teme za ljubiteljice putovanja ili fotografije voljenog ljubimca). Posuđe s inspirativnim citatima ili zabavnim grafikama može dodati posebnu energiju njenom jutarnjem ritualu kafe ili čaja. S druge strane, elegantna dekorativna šoljica može postati privlačan i originalan element u dizajnu enterijera.

Da biste ovaj poklon učinili još posebnijim, dodajte paketić omiljene kafe ili čaja, čokolade, set pralina ili mirisnu svijeću. Na taj način, darujete prijateljici potpuni recept za opuštajuće i ugodne trenutke uz šoljicu njenog omiljenog napitka.

Nasmijana žena daje svojoj prijateljici poklon.

Ukrasi za kuću: svijeće, saksije, biljke

Da li vaša prijateljica uživa u pregledavanju kataloga dizajna interijera i voli oko sebe imati lijepo uređene prostorije? Zidni ukrasi, skulpture, svijeće i svijećnjaci, mirisni difuzori i lampice mali su elementi koji mogu stvoriti ugodnu i prijatnu atmosferu u njenom domu. Odaberite svijeće s njenim omiljenim mirisom i dopunite ih mirisnim štapićima. Aromaterapija kroz upotrebu eteričnih ulja i mirisnih difuzora omogućit će joj ugodne trenutke opuštanja nakon napornog dana.

Ako je vaša prijateljica ljubiteljica prirode i održava urban jungle stil kod kuće, možete joj pokloniti biljnu vrstu koja već nije dio njene kolekcije. Takođe, odličan poklon može biti saksija neobičnog oblika ili boje, koja ne samo da je praktična, već i predstavlja dekorativni element u uređenju prostora.

Šal, marama, ešarpa

Šal, marama ili ešarpa su elegantni, moderni i praktični pokloni za vašu prijateljicu. Odabirom ovakvog dodatka pokazujete da poznajete i cijenite njen ukus i stil. Preporučujemo da izaberete uzorak koji se slaže s njenim omiljenim bojama i stilom odjeće. Ovaj poklon ne samo da će biti lijep dodatak njenom ormaru, već će je i ugrijati u hladnijim danima. Šal, takođe, može poslužiti kao moderan i originalan ukras za kosu. Svi ovi elementi dodat će malo luksuza njenim svakodnevnim kombinacijama, istovremeno je podsjećajući na vaše posebno prijateljstvo.

Rokovnik planer, kalendar

Jeste li ikada primijetili da vaša prijateljica voli organizirati sve do najsitnijih detalja? Ili možda, s druge strane, ima izazova u praćenju svakodnevnih obaveza? U oba slučaja, možete joj pomoći poklanjanjem lijepo dizajniranog i praktičnog planera ili kalendara. Ovaj poklon će joj olakšati praćenje zadataka, a dugoročno će joj pomoći da ostvari postavljene ciljeve.

Planer na poklon prijatelju, pored njega buket suhog cvijeća i nalivpero.

Izaberite notes ili planer koji ne samo da je funkcionalan, već i inspirativan, posebno prilagođen životnom stilu, interesovanjima i potrebama vaše prijateljice. Elegantna sveska, u kojoj može zapisivati svoje misli, ideje i planove, postat će njen svakodnevni pratilac. Planer s dobro osmišljenim rasporedom i dodatnim prostorom za bilješke pomoći će joj organizirati dnevne zadatke. A kalendar, naročito onaj s lijepom grafikom ili motivirajućim citatima, neće samo olakšati organizaciju, već će je i obradovati svaki put kada ga uzme.

Knjiga

Knjiga je uvijek odličan poklon za ljubitelje književnosti. Odabir prave knjige, bilo da je riječ o bestseleru ili romanu iz žanra koji voli, sigurno će je razveseliti. Knjiga takođe može poslužiti kao način opuštanja, pružajući trenutke bijega od svakodnevnog života.

Vodič za samorazvoj, kuharica, enciklopedija biljaka ili izvještaj o putovanju – pokušajte pronaći temu koja odgovara interesima i hobijima vaše prijateljice. Takav poklon može biti poticaj za otkrivanje novih iskustava i izvor inspiracije za nove akcije. Poklanjanjem knjige, zapravo pružate nešto više od predmeta. To je riznica znanja i novih ideja, te jedinstven način ugodnog provođenja večeri sa omiljenom knjigom.

Set kozmetike za kupanje

Vidite li koliko je vaša prijateljica zauzeta i koliko joj nedostaje vremena za sebe? Definitivno bi trebala pronaći trenutak opuštanja, samo za sebe. Poklanjajući joj set lijepo mirisne kozmetike za kupanje, pružate joj priliku da provede opuštajuće veče u udobnosti vlastitog kupatila.

Takav poklon, koji se sastoji od aromatičnih ulja, šumećih bombica za kupanje, soli i balzama, može pretvoriti njezinu svakodnevnu rutinu u luksuzni SPA tretman. Prilikom biranja proizvoda, obratite pažnju na njene omiljene mirise i sastojke koji će, ne samo njegovati njenu kožu, već će joj pružiti i osjećaj dobrobiti. Komplet kozmetike, upotpunjen mekom spužvom za pranje i mirisnim svijećama, sve elegantno upakovano, ne samo da će izgledati lijepo, već će postati i simbol mira i opuštanja koji joj nudite.

Nakit

Kao njena najbolja prijateljica, savršeno znate koji će privjesci, naušnice i narukvice idealno odgovarati njenom ukusu, ističući njen individualni stil i ljepotu. Nakit je izrazito ličan i elegantan poklon čije emocionalno značenje može daleko nadmašiti njegovu stvarnu finansijsku vrijednost.

Prilikom biranja nakita za prijateljicu, prvo razmislite o tome što najbolje odražava njenu ličnost – da li je to nježna narukvica, elegantne naušnice ili ogrlica. Za osobu koja cijeni originalnost i jedinstven dizajn, potražite nešto sa zanimljivim uzorkom ili šarenim kamenom, ručno izrađeno od strane zanatlija ili samostalnih umjetnika.

Zajednički izlazak u kino, na koncert ili u SPA centar

Zajednički odlazak u SPA na poklon za najbolju prijateljicu

Ako vam je teško pronaći poklon za svoju prijateljicu, možda bi joj umjesto predmeta vrijedilo pokloniti ulaznicu za koncert ili kino, vaučer za zajednički odlazak u restoran ili SPA tretman. To je poklon koji nudi ne samo radost iskustva, već prije svega – dragocjeno vrijeme provedeno zajedno.

Odaberite film koji vaša prijateljica već dugo želi pogledati. Potražite koncert njenog omiljenog izvođača kojeg oduvijek želi vidjeti uživo. Pronađite kozmetički salon u kojem možete provesti popodne zajedno na opuštajućim tretmanima i masažama. Vaučer za iskustvo je odličan način da se odvoji od svakodnevnog života i uživa u vremenu provedenom zajedno. Takav poklon ne samo da će ojačati vašu vezu, već će postati i nezaboravno iskustvo koje ćete dugo pamtiti sa osmijehom na licu.

Pepco je prodavnica u kojoj možete pronaći mnogo povoljnih i originalnih poklona za svoju prijateljicu. Prilikom odabira poklona, važno je uzeti u obzir njen ukus i interesovanja. Ako voli kuhati, možete joj pokloniti kuhinjski set ili kuharicu. Ako je ljubiteljica mode, možete joj kupiti novi šal ili torbicu. Međutim, ako je zanima sport, možete joj pokloniti sportsku odjeću ili sportske sprave. Sve ovo možete pronaći u našim klasičnim prodavnicama. Posjetite ih već danas!