Spisak sadržaja:

  1. Kostimi za Halloween 2024. – izlaze iz okvira norme
  2. Halloween u stilu 90-ih. – nostalgija u modi!
  3. Eko kostimi – budite odgovorni uz Pepco!
  4. Dekoracije za Halloween – kako povoljno stvoriti mračnu atmosferu?
  5. "Užasno" povoljni ukrasi za Halloween iz Pepca
  6. DIY - uradite to sami s Pepcom!
  7. Rasvjeta – atmosfera je bitna!
  8. Zvukovi i muzika za Halloween – 100% atmosfera
  9. Vrtni i balkonski ukrasi za Halloween iz Pepca

Halloween je posebno vrijeme kada svi možemo pustiti mašti na volju i uroniti u atmosferu mračnih priča, strašnih likova i sablasnih ukrasa. Ali,  hoćemo li se 2024. ponovno maskirati u klasične vještice i vampire? Ili se možda odlučite za nešto kreativnije, neočekivanije i… pa, pomalo ludo? Možda iz 90-ih? U Pepcu ćete pronaći bezbroj ideja za originalne kostime i ukrase za Halloween u stilu 90-ih koji će ovaj dan učiniti nezaboravnim. Ne morate potrošiti bogatstvo – sve što trebate je malo kreativnosti, dobre zabave i… možda pokoji pauk!

Kostimi za Halloween 2024. – izlaze iz okvira norme

Počnimo s onim najvažnijim: kako se maskirati da biste se istaknuli u masi? Uostalom, ne želite biti još jedna osoba u klasičnom kostimu vampira, zar ne? Osim ako nemate izuzetno oštre zube! Evo nekoliko ideja za kostime za Halloween koji će biti popularni 2024. Stil 90-ih najveći je hit ove sezone! 

Halloween u stilu 90-ih. – nostalgija u modi!

Da biste organizovali Halloween u stilu 90-ih, vrijedi započeti stvaranjem prave atmosfere insiprisane ovom kultnom decenijom. Devedesete se vraćaju s valom retro trendova pa možete odabrati kostime inspirisane tim razdobljem. Mislite li da lik iz kultne serije Prijatelji neće biti prikladan za Halloween? Razmislite ponovno! Rachel Green sa svojim karakterističnim frizurama ili Chandler Bing u neusklađenom odijelu sa svojim ironičnim tekstovima mogu biti pravi hit. Uz to, kostimi inspirisani hitovima iz 90-ih, poput Buffy: Ubica vampira, do pop zvijezda kao što su Spice Girls ili Scooby-Doo likovi, bit će savršeni za zabavu s prijateljima i porodicom. 

Kako obući djecu za Halloween? Provjerite šta smo u Pepcu pripremili za najmlađe! 

Muzika je ključni element: pripremite playlistu s hitovima iz 90-ih koji bude nostalgiju i dobro raspoloženje. Kada organizujete aktivnosti i igre, izaberite klasičnu bobbing for apples (lov na jabuke bez upotrebe ruku) ili takmičenje za najbolji kostim. Ovakav pristup omogućit će svim gostima da osjete Halloween duh od prije mnogo godina, pun radosti i nostalgične zabave.

Eko kostimi – budite odgovorni uz Pepco!

Ako Halloween 2024. neće biti samo zabavan, već i svjestan, odaberite eko-kostime! Umjesto da kupujete gotovu “plastičnu” odjeću – napravite je sami od stvari koje imate kod kuće. Kartonske kutije, stara odjeća ili stvari pronađene na tavanu mogu postati elementi za stvaranje nečeg jedinstvenog i, što je najvažnije, ekološki prihvatljivog. Možda kartonski robot ili reciklirano strašilo? Djeci će se svidjeti ova ideja, a vi ćete se osjećati kao pravi majstor recikliranja!

Dekoracije za Halloween – kako povoljno stvoriti mračnu atmosferu?

Maskiranje je jedno, ali što je s ukrasima? Ne zaboravite da atmosfera radi svoj posao! Organizovanje zabave za Halloween s temom 90-ih za vašu porodicu i prijatelje odlična je prilika da oživite duh decenije s daškom nostalgičnog šarma. Srećom, 2024. godine ukrasi za Halloween ne moraju koštati cijelo bogatstvo. Naučite nekoliko načina za stvaranje sablasne, ali ugodne atmosfere bez trošenja novca.

“Užasno” povoljni ukrasi za Halloween iz Pepca

Ako tražite gotove ukrase koji neće probiti vaš budžet, Pepco je raj za lovce na povoljne cijene. Pepco ponuda za Halloween uključuje sve od umjetne paukove mreže, preko lampica od tikve, do figurica duhova. Dovoljno je samo nekoliko sitnica da svoju dnevnu sobu pretvorite u zastrašujuću zemlju čuda! Kada planirate zabavu, svakako planirajte posjetu najbližoj Pepco prodavnici!

Započnite kupovinom šolja, tanjira i pribora za jelo s klasičnim uzorcima iz tih godina, poput narandžastih i crnih pruga, tikvi ili duhova. Takvi “zastrašujući ukrasi” mogu uključivati ​​umjetne paukove mreže u uglovima soba, stare postere horor filmova i crne svijeće postavljene na stolove. Dodajte tepsije u obliku tikvi, duhova i vještica koji će dobro poslužiti i za kekse i za domaću pizzu. Upotrijebite i klasične ukrasne elemente, kao što su fenjeri od tikvi postavljeni na ulazu, kako biste goste dočekali s toplim, ali tajanstvenim svjetlom.

Provjerite koji kuhinjski pribor za Halloween možete kupiti u Pepcu! 

DIY – uradite to sami s Pepcom!

Imate li želju da se pozabavite s DIY-om? Iskoristite ono što imate kod kuće! Papirnati duhovi od maramica, lampioni od teglica ili klasične skulpture od tikvi. Halloween ne može biti bez paukove mreže i tikvi! Čak i ako nemate vremena ili volje rezbariti ih u složene uzorke, samo postavite nekoliko malih tikvi na ulaz u svoju kuću – rezultat je osiguran. Neka to bude porodična igra – svako može stvoriti nešto zastrašujuće! Svijeće će dodati ugođaj, a nekoliko grana u vazi, ukrašenih umjetnom paučinom, upotpunit će efekat.

Pripremite vlastite ukrase: papirnate duhove, crne mačke izrezane od kartona i šarene vijence od tikvi. Ne zaboravite na klasične izrezbarene lampione od tikvi koje možete ukrasiti jednostavnim, tradicionalnim uzorcima.

Rasvjeta – atmosfera je bitna!

Pravo svjetlo može promijeniti cijeli interijer. Birajte između crvenih sijalica, svjetlećih očnih jabučica (bez brige, umjetnih!) ili LED svijeća. Ili zamislite da svoju kuću osvijetlite svjetlima u obliku lobanje… Uz ovaj sjaj svaka će priča o duhovima zvučati još strašnije! Provjerite koje lampe i fenjere možete kupiti u Pepcu! 

Zvukovi i muzika za Halloween – 100% atmosfera

Ukrasi i kostimi su jedno, ali šta je sa zvučnom atmosferom? Možete se zabaviti stvarajući vlastiti spisak za muziku prepun sablasnih zvučnih efekata – od klepetavih koraka, preko zavijanja vjetra do zastrašujućih krikova. Ovaj soundtrack savršen je dodatak svakoj zabavi za Halloween i izazvat će jezu na leđima, i to ne samo najmlađima!

Vrtni i balkonski ukrasi za Halloween iz Pepca

Odgovarajuće ukrase trebaju ne samo prostorije kuće već i okućnica. Šta kažete na zastrašujuće figure na ulazu u vašu kuću? Skupljajte razne vrste figurica – od kostura do vampira, koje možete postaviti vani. Rijetko što može ostaviti veći dojam od kostura koji dočekuje goste na vratima!

Ne zaboravite na sitnice, kao što su vijenci u obliku tikve ili strašni baloni (i to ne oni koji puknu uz veliki prasak!). Ovo su povoljna i jednostavna rješenja iz Pepca koja će dati karakter cjelini. Kombinujte ih s DIY ukrasima i rezultati će biti zapanjujući. Uostalom, Halloween nije samo strašan, već i kreativan!

Organizacija za Halloween 2024. ne mora koštati cijelo bogatstvo niti zahtijevati nadljudske vještine. Sve što vam treba je malo kreativnosti, malo planiranja i – što je najvažnije – posjeta Pepcu i dobro raspoloženje! Pripremite kostim, napravite vlastite ukrase i pozovite prijatelje na nezaboravnu večer punu duhova, zombija i… ukusnih slatkiša.