Spisak sadržaja:

  1. Savršen poklon za praznike pronaći ćete u Pepcu
  2. Praznični pokloni za nju
  3. Praznični poklon za osobu koja više voli mir kuće
  4. Praznični pokloni za aktivne žene
  5. Praznični poklon za muškarca
  6. Ideje za poklone za ljubitelje kućnog mira i mode
  7. Ideje za poklon za igrače i strastvene ljubitelje
  8. Poklon za praznike za dijete
  9. Ideje za poklone za dijete predškolskog uzrasta
  10. Pokloni za praznike za djecu školskog uzrasta
  11. Pokloni za praznike za tinejdžere
  12. Ne želite kupovati poklon? Napravite ga onda samostalno!

Praznici su posebno vrijeme kada želimo obradovati naše najbliže poklonima. No, odabir pravog poklona može biti izazovan, posebno kada ne poznajemo dobro osobu za koju kupujemo. U ovom vodiču predstavljamo nekoliko ideja za praznične poklone namijenjene ženama, muškarcima i djeci.

Zamotavajući miris jelke, jedinstveni pikantni okus medenjaka, cijela porodica okupljena oko stola punog ukusnih jela za praznike… Spisak razloga zbog kojih volimo praznike je zaista dug! Pored svih čulnih, duhovnih i društvenih doživljaja, praznični pokloni igraju važnu ulogu. S nestrpljenjem očekujemo poklone ispod jelke i uživamo u radosti darivanja. Koje poklone odabrati ove godine za najbliže? Pogledajte ponudu u Pepcu – imamo za vas nekoliko inspiracija!

Savršen poklon za praznike pronaći ćete u Pepcu

Koji su pokloni uvijek pun pogodak, koji izmame osmijeh na licu najbližih? Prije svega, oni koji su izabrani s velikom pažnjom i uzimaju u obzir ukuse i interese primatelja. Svaka osoba ima svoje individualne strasti i interesovanja. Djeca mogu voljeti šarene igračke ili knjige, dok odrasli više cijene praktične ili personalizirane poklone. Prilikom pripreme Pepco ponude za praznike, pobrinuli smo se da uvrstimo što više proizvoda koji zadovoljavaju ove kriterije!

Praznični pokloni za nju

​​Da li tražite ideju za poklon za sestru, mamu ili odraslu kćerku? Evo nekoliko prijedloga za vas. Prvo, razmislite da li je osoba kojoj želite dati poklon više kućni tip ili možda više voli izazove. Voli li da čita ili možda da putuje? Kada znate njena interesovanja, lakše ćete naći idealan poklon.

Muškarac daje ženi poklon uz trpezu hrane.

Praznični poklon za osobu koja više voli mir kuće

Kakav će biti savršen poklon za osobu koja voli svoje slobodno vrijeme provoditi kod kuće? Prije svega, onaj koji asocira na opuštanje, odmor i zadovoljstvo, a pritom se savršeno uklapa u prazničnu atmosferu – naprimjer, mirisni set!

Veče sa ovakvim poklonom prava je gozba za čula… Možete birati između raznih opcija po atraktivnim niskim cijenama.

  • Ukrašen prazničnom granom, set uključuje difuzor sa uljem koji održava miris do 45 dana, štapiće i dvije svijeće u staklu s vremenom gorenja od devet sati, dostupno u dva primamljiva mirisa: sandalovina ili jabuka – cimet.
  • Set svijeća u staklu koji gori devet sati, efikasnim aromatičnim sprejom i difuzorom s uljem koji održava miris do 45 dana, u tri verzije mirisa na izbor: divlje bobice, začini i ljubav ili jorgovan (wild berries, spices&love ili midnight lilac).

Druge odlične ideje za praznične poklone za mamu ili baku uključuju udobne i mekane džempere, bademantile ili spavaćice. Svaka od njih ponekad sanjari o opuštenom danu u udobnoj pidžami. U prazničnoj Pepco ponudi pronaći ćete:

  • Topli i prijatni na dodir ženki bademantil s reljefnim uzorkom i prostranim džepovima, dostupan u krem ​​ili crvenoj boji (veličine S/M, L/XL).
  • Slatke praznične ženske pidžame s udobnim kariranim flanelnim hlačama (ženske veličine S-XXL), kao i drugim dezenima pidžama s prazničnim motivima, naprimjer medenjaci ili jelke.
  • Ženski džemperi s prazničnim motivom i 3D elementi, kao što je crveni nos irvasa Rudolfa (veličine S-XXL).

Ovdje vas čekaju i mnoge druge nježne i tople ideje koje će biti savršene kao poklon vašoj mami, baki ili sestri!

Praznični pokloni za aktivne žene

Vaša prijateljica, kćerka ili mama više vole provoditi vrijeme na izletima nego kod kuće? Umjesto da im kupujete papuče ili ukrasni jastuk kao poklon za praznike, izaberite nešto što se uklapa u njihov hobi! Izaberite:

  • Knjigu – kolekcionar i ljubitelj dobrih priča sigurno će se obradovati ovakvom poklonu.
  • Poklon karticu – naprimjer, u njenu omiljenu prodavnicu ili u kino, kako bi mogla izabrati film koji želi da pogleda za poklon.
  • Termo šolju – savršeno kao poklon za osobe, koje su uvijek u trci. Uoči praznika lako možete pronaći termo šolju s prazničnim motivom. Takođe, možete razmisliti o izradi po narudžbi. Personalizovani otisak ili graviranje je lijepo iznenađenje.

Ovo su samo neke od mnogih ideja za poklone za bliske žene. Prilikom biranja poklona, uzmite u obzir ne samo njihova interesovanja, već i njihove godine, te odmah razmislite o iznosu koji želite potrošiti na kupovinu.

Praznični poklon za muškarca

Nemate ideju za poklon za tatu, muža ili brata? U Pepcu smo tu da vam pomognemo. I za muškarce imamo dosta proizvoda koji će biti savršeni kao praznični pokloni. Bez obzira na ukus primaoca, sigurno ćete pronaći poklon koji će ga obradovati.

Žena i muškarac sjede na kauču i otvaraju poklone.

Ideje za poklone za ljubitelje kućnog mira i mode

  • Topli muški džemperi od pletiva mekog poput kašmira. Dostupni u više modnih boja (veličine M-XXL).
  • Mekane pidžame s prazničnim motivima s toplim, kariranim flanelnim hlačama (veličine M-XXL).
  • Klasična muška plava, karirana košulja, koja je savršena za posao, ali i za svaki dan.

Ovo su samo neki od primjera poklona za muškarce koji se sviđaju svima, posebno onima koji vole dobro izgledati u svakoj situaciji. Više ideja za poklon možete pronaći u Pepco prodavnicama!

Ideje za poklon za igrače i strastvene ljubitelje

Ako tražite ideju za praznični poklon za muškarca koji voli kompjuterske ili konzolne igre, ili za ljubitelja putovanja i sporta, imamo nekoliko savjeta. U tom slučaju, dobar izbor su:

  • E-kartica na dopunu za omiljeni servis sa filmovima ili za prodavnicu s igricama (Netflix, Amazon, Steam ili PlayStation Store), koja će obradovati svakog ljubitelja filmova, igrača, ali i ne samo njih.
  • Turistički pribor – naprimjer veliki ruksak, flaša za vodu ili termosica. Ovo su predmeti koji će obradovati svakoga ko voli putovanja.
  • Sportska odjeća i oprema – je nešto savršeno za muškarce koji vole, ne samo da se dive naporima sportista sa tribina ili sa kauča, već i sami poduzimaju razne vrste aktivnosti. Zavisno od raspoloživog novca, možete izabrati sportske reflektirajuće elemente, majicu, udobne tene za trening ili elastične kratke hlače.

Poklon za praznike za dijete

Za djecu je upravo uzbuđenje čekanja lijepo upakovanih poklona iz snova ispod jelke najveća atrakcija praznika. U velikoj prazničnoj Pepco ponudi sigurno ćete pronaći nešto za svog mališana. Misleći na najmlađe, pripremili smo raznovrsnu ponudu igračaka i praznične odjeće.

Djevojka je zadovoljna poklonom ispod jelke.

Ideje za poklone za dijete predškolskog uzrasta

Pokloni za djecu trebaju biti prilagođeni njihovim interesima i uzrastu. Neki kupuju igračke koje mogu koristiti ne samo odmah nakon otvaranja poklona, već i tokom narednih mjeseci. Ipak, važno je voditi računa o sigurnosti – igračke namijenjene starijoj djeci mogu sadržavati sitne dijelove koji nisu prikladni za najmlađe. Uvijek provjerite oznake starosne dobi na ambalaži igračke.

Šta se može kupiti za praznike za predškolsko dijete?

  • Drveni tobogan za autiće s tri autića, koji će pomoći razvoju motoričke koordinacije vašeg mališana.
  • Mekana odjeća – naprimjer, sa slikama likova iz vaših omiljenih bajki ili slatkim pidžamama za dječake i djevojčice s prazničnim uzorcima.
  • Pribor za igru na otvorenom – lopta, lopata sa kantom, uže za preskakanje, mjehurići od sapunice i mnogi drugi predmeti.

Pokloni za praznike za djecu školskog uzrasta

Mladi učenici često pokazuju zrelost, ali duboko u sebi zadržavaju dječje radosti poput igre s maskotama, autićima ili plastelinom. Prilikom biranja poklona za dijete školskog uzrasta, razmotrite njihova trenutna interesovanja – ako vole školu ili određeni predmet, to može biti korisno.

Šta se može kupiti za učenika ili učenicu?

  • Staza Hot Wheels s dvije petlje i uključenim autićima ili garažom s dijagnostičkom stanicom i cestom koja će se svidjeti svakom malom ljubitelju autića.
  • Barbika sa setom Baking Workshop koji će biti poklon iz snova za starije djevojčicei.
  • Bogato opremljena pernica – najbolje sa setom šarenih flomastera i gel olovaka.
  • Novi ruksak – naprimjer, s likovima omiljenih likova iz crtića ili igrica.
  • Knjige, bojanke, slagalice ili igre – odnosno igrajte predmete koji istovremeno razvijaju i ispunjavaju slobodno vrijeme.

Pepco infografika – Šta Bosanci nalaze ispod jelke.

Pokloni za praznike za tinejdžere

Odabir savršenog poklona za tinejdžerku ili tinejdžerku ne mora biti težak. Uzmite u obzir ličnost i interesovanja djeteta i odlučite se za:

  • Modernu odjeću – duksericu, majicu ili novi jeans. Alternativa je kupovina poklon kartice s određenim iznosom.
  • Kozmetika – tinejdžerka koji voli da miriše i izgleda lijepo će sigurno cijeniti šarenu tečnost za kupanje ili brendirani dezodorans. Tinejdžer može biti zadovoljan proizvodima za oblikovanje kose ili kozmetičkim kompletom koji reklamira njegov omiljeni sportista.
  • Igre i knjige – savršen je poklon za osobe svih uzrasta, ako vole čitati ili igrati kompjuterske ili društvene igre. Prije nego izaberete konkretan naslov, provjerite da li je adekvatan uzrastu.

Ne želite kupovati poklon? Napravite ga onda samostalno!

Personalizirani i domaći pokloni su izvrsna ideja za praznične poklone za gotovo svakoga. Takvi pokloni odražavaju veliku pažnju i trud, stoga su posebno vrijedni cijenjenja.

Koje poklone možete napraviti samostalno?

  • Album s fotografijama – izradite fotografije i stavite ih u album. Možete priložiti potpise, neke suvenire (naprimjer, kartu za film koji ste zajedno gledali) i posvetu.
  • Recept za izuzetno jelo – ako poznajete kulinarski ukus osobe koju želite iznenaditi, kreirajte grafički recept za odabrano jelo. Uz poklon dodajte sastojke potrebne za pripremu jela.
  • Kućna dekoracija – ako znate šiti, vesti ili slikati možete napraviti sliku, salvetu, izvezeni jastuk ili neku drugu sitnicu koja će se svima sigurno svidjeti.

Nemojte zaboraviti da je druženje sa svojim najmilijima važnije od samih božićnih poklona. Ako birate poklone za njih, odvojite trenutak da se uvjerite da odgovaraju njihovim interesovanjima i strastima. Želimo vam srećan Božić i… sve prave poklone!

Nemojte zaboraviti da je vrijeme provedeno s najmilijima važnije od samih prazničnih poklona. Kada birate poklone za njih, posvetite trenutak kako biste bili sigurni da odgovaraju njihovim interesovanjima i strastima. Želimo vam sretne praznike i mnogo pravih radosti koje donose pokloni!