Spisak sadržaja:

  1. Tradicionalni pokloni za Dan zaljubljenih
  2. Mali pokloni za Valentinovo
  3. Kreativne ideje za poklon za Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih savršena je prilika da pokažete voljenoj osobi koliko vam je važna. Pokloni za Dan zaljubljenih su jednostavan način da izrazite svoja osjećanja – bez da nešto kažete. Možete izabrati tradicionalno cvijeće i čokolade ili odlučiti da dragoj osobi poklonite nakit ili mali kućni uređaj, na primjer, aromatičnu svijeću ili okvir sa zajedničkom fotografijom. Provjerite  ideje za poklone za Dan zaljubljenih koje možete darovati 14. februara!

Tradicionalni pokloni za Dan zaljubljenih

Na Dan zaljubljenih određeni pokloni se smatraju klasičnim i ostaju veoma popularni. Ovi tradicionalni darovi imaju veliku moć izražavanja osjećaja na jednostavan način!

Cvijeće (posebno crvene ruže!) se smatra univerzalnim simbolom ljubavi. Prilikom odabira buketa možete mu dodati pismo i svečano ga uručiti. Kutija visokokvalitetnih čokolada je još jedan klasik za Dan zaljubljenih. Kako biste ovaj poklon učinili jedinstvenijim i nešto ličnijim, potražite čokolade s prilagođenim punjenjem, neobičnim kombinacijama okusa ili originalnim oblicima! Prilikom izbora nakita obratite pažnju na stil koji najbolje pristaje osobi kojoj ga darujete. To može biti nježna narukvica, elegantna ogrlica ili suptilan prsten. Ako se pobrinete i za gravuru, vaš poklon za Dan zaljubljenih bit će još posebniji.  

Mali pokloni za Valentinovo

Čak i mali poklon može napraviti veliku razliku! Važno je da takav poklon ima romantičan ton ili da se odnosi na interese osobe kojoj poklanjate. Koji mali, ali značajni pokloni će funkcionisati kao pokloni za Dan zaljubljenih? 

Pepco infografika "Šta kupiti za Dan zaljubljenih?"

Svijeće su uvijek sjajna ideja! Pomažu u stvaranju čarobne i romantične atmosfere, ispunjavajući unutrašnjost toplim sjajem i prekrasnom aromom. Birajte svijeće s mirisima koji imaju posebno značenje za oboje, npr. podsjećaju vas na zajedničke trenutke i iskustva. Možete odabrati i lijepe, ukrasne svijećnjake, koji će postati ne samo praktičan već i elegantan element dekoracije. Moderni difuzori mirisa mogu biti odlična alternativa svijećama i svijećnjacima! Provjerite aktuelnu kolekciju svijeća i svijećnjaka u Pepcu.

Ako vaša voljena osoba voli da čita, dobra knjiga može biti odličan poklon za Dan zaljubljenih. To može biti ljubavni roman (savršen za Dan zaljubljenih!), najnovija zbirka pjesama omiljenog pjesnika ili bilo koji roman omiljenog pisca. Univerzalna ideja za mali poklon za Dan zaljubljenih bit će šolja sa romantičnim sloganom, personaliziranim uzorkom ili zajedničkom fotografijom. 

Setovi kozmetike za kupanje, kao što su soli, bombe za kupanje i ekskluzivni gelovi za tuširanje, poslužit će i kao poklon za Dan zaljubljenih. Sukulenti i druge male biljke u saksiji ili bonsai stablo su poklon koji će imati i simboliku – rast će kako raste i vaša ljubav. Okviri za slike su još jedna odlična ideja za poklon za Dan zaljubljenih. Možete izabrati okvir sa romantičnom temom i dodati svoju zajedničku fotografiju. To nije samo poklon, već i lijep suvenir na zajedničke trenutke.

Kreativne ideje za poklon za Dan zaljubljenih

Pokloni za Dan zaljubljenih u Pepcu

Dan zaljubljenih je savršena prilika da oslobodite svoju kreativnost i izrazite svoja osjećanja kroz jedinstvene i lične poklone. 

Evo nekoliko inspirativnih ideja za poklone po narudžbi i ručno rađene:

  • Album sa zajedničkim uspomenama – kreirajte svoj album sa fotografijama i bilješkama koje dokumentuju najvažnije trenutke vaše relacije. To može biti jednostavna knjižica sa fotografijama i kratkim opisima ili složeniji projekt iz spomenara.
  • Ručno rađene svijeće – kreirajte sopstvene svijeće sa omiljenim mirisima i bojama vašeg partnera. To nije samo lični poklon, već i način da se stvori romantična atmosfera – sjaj i miris ručno rađene svijeće zasigurno će zagrijati srca vaše voljene osobe.
  • Tegla puna znakova ljubavi – napišite na male komadiće papira šta volite kod druge osobe i šta posebno cijenite na njoj. Stavite kartice u ukrasnu teglu – to je poklon koji će primaoca podsjećati na vašu ljubav svaki dan.
  • Kulinarsko umjetničko djelo – ako je kuhanje vaša strast, pripremite jedinstven obrok ili niz omiljenih delicija vašeg partnera. To može biti elegantna večera, domaći slatkiši ili izvrstan desert. Pobrinite se da sve bude savršeno za vaš valentinovski randevu!Personalizovana slika ili poster – kreirajte ili naručite sliku koja vam oboje znači. To može biti grafika sa važnim citatom, ilustracija ili fotografija mjesta koje ste posjetili ili poster koji odražava zajednička interesovanja.

Zapamtite da kada su u pitanju pokloni za Dan zaljubljenih, ono što se najviše računa je ideja i posvećenost koju ste uložili u njihovu pripremu. Kreativni, ručno rađeni pokloni ili personalizirani predmeti su odličan način da pokažete koliko vam je stalo do sreće voljene osobe!