Spisak sadržaja:

  1. Opuštajući pokloni za Majčin dan
  2. Ideja za savršen poklon za Majčin dan - personalizovani poklon
  3. Kako izabrati savršen poklon za mamu?
  4. Nekoliko drugih ideja za poklon za Majčin dan

On je uvek tu za vas kada vam zatreba. Podržava vas u vašim planovima, ludim idejama i lošim trenucima. Možete računati na nju bez obzira šta se dešava u vašem životu. Vaša majka je nesumnjivo posebna osoba koja zaslužuje sve najbolje.

I iako se svakako trudite da joj pokažete svoju ljubav i zahvalnost ne samo za praznike, Majčin dan je odlična prilika da je obradujete malim poklonom od srca. Šta odabrati za poklon za Majčin dan? Evo nekoliko zanimljivih ponuda koje ćete pronaći u Pepco ponudi!

Opuštajući pokloni za Majčin dan

U današnjem užurbanom svijetu opuštanje, odmor i vrijeme za sebe su deficitarna roba. Dobra ideja za poklon za vašu majku mogu biti male stvari koje će joj omogućiti da stvori intimnu kućnu zonu opuštanja i odmora.

Ideje za opuštajuće poklone za Majčin dan:

  • Mirisne svijeće – širiće oko sebe predivan miris i odmah sve podići u bolje raspoloženje. Svijeće ove vrste mogu biti ne samo aromatične, već i vizualno elegantne.
  • Svijećnjaci – još jedna ideja za poklon za mamu Svijećnjaci i lampioni će rastjerati mrak i savršeno se uklopiti u interijere u raznim stilovima.
  • Lijepa šolja za aromatični čaj – kada nemate ideju šta kupiti mami za Majčin dan, kao pomoć dolazi širok asortiman šolja s Pepco. Među njima ćete pronaći razne šare i boje – jedna će se sigurno svidjeti vašoj majci. Uz set možete kupiti i ukusan čaj.

Šta mislite koji bi od ovih poklona najviše usrećio vašu majku?

Pepco infografika o datumu majčinog dana u Europi

Ideja za savršen poklon za Majčin dan – personalizovani poklon

Ako vam je stalo da vaš poklon za mamu imao vrlo lični karakter, odaberite provjerenu i pouzdanu opciju. Izaberite jednu ili više vaših omiljenih slika – aktuelnih ili vezanih za lijepe uspomene, npr. sa zajedničkog ljetovanja – i uz njih izaberite lijep okvir. U Pepco čete naći stilski okviri za fotografije raznih stilova, boja i veličina. Osmijeh na licu i suza emocija u kutu maminog oka – zagarantovano!

Međutim, ako imate puno slobodnog vremena ili veći budžet, mami možete ponuditi zanimljivo putovanje, zajedničko putovanje ili joj sponzorirati vikend u SPA ili posjetu frizeru kao poklon za Majčin dan. Ova vrsta poklona može biti pomalo neobična, ali će omogućiti mami da se potpuno opusti i doživi nezaboravne trenutke.

Kako izabrati savršen poklon za mamu?

Majčin dan je posebna prilika koju vrijedi proslaviti pažljivo odabranim poklonom. Kako biste bili sigurni da će odabrani poklon biti oun pogodak, odaberite predmet koji:

  • Usklađen je sa interesovanjima vaše mame – možda voli čitati, gledati filmove u kinu ili crtati? Pokušajte naći nešto što bude povezano sa ovim hobijama.
  • Bude po njenom ukusu– česta greška prilikom kupovine poklona je da se vodite sopstvenim ukusom. Kada pregledate potencijalne poklone za Majčin dan, uzmite u obzir da li će joj se svidjeti.
  • Uklopiće se u vaš budžet – nemojte se zavaravati misleći da samo skupi poklon za Majčin dan može biti impresivan. Mnogo važnije od iznosa koji potrošite na kupovinu je da poklon odgovara ukusu vaše majke i da joj priredite lijepo iznenađenje. Za postizanje ovog cilja nisu vam potrebne ogromne količine novca. U Pepco možete bez problema pronaći lijepe i dobre poklone po povoljnim cijenama.

Ako iz nekog razloga imate poteškoća s odabirom poklona za svoju majku, uvijek možete odabrati univerzalne poklone: ​​cvijeće, čokoladice, lijepo mirisne svijeće i slične sitnice. Još bolja opcija je da posjetite Pepco trgovinu, gdje ćete pronaći puno inspiracije i najbolje  ideje za poklon za mamu.

Nekoliko drugih ideja za poklon za Majčin dan

Odrasla kćerka svojoj staroj majci daje buket cvijeća.

Mirisni pokloni i šarmantni okviri za fotografije, naravno, nisu sve Pepco ponude za Majčin dan. Savršeno dobro znamo da je svaka majka drugačija – tako da svako može da voli nešto drugačije. U širokoj ponudi Pepco sigurno ćete pronaći nešto prikladno! Možda će vam kao poklon poslužiti sljedeće:

  • Mekani tekstil na primjer, ukrasni jastuci kojima će mama moći ukrasiti svoju spavaću sobu. Možda će joj trebati i topli pokrivač od flisa ili nove zavjese?
  • Nova majica, šal ili tašna – takav poklon za Majčin dan ne može biti promašen. Ako niste sigurni koja će veličina odjeće biti prikladna, odaberite sigurne odjevne predmete, poput šala, torbice ili oversize odjeće.
  • Oprema za kuću ili kuhinju – Ako znate da vaša mama sanja o novim posudama za pečenje, upadljivim šoljama za kafu ili drugim predmetima s praktičnim korištenjem, ovo može biti i odličan poklon vašoj mami za Majčin dan.
  • Kozmetički pribor – na primjer, elegantno ogledalo ili set kupaonskih posuda u koje majka može čuvati svoju kozmetiku ili druge sitnice.
  • Cvijeće, saksije i vazne – ako je vaša mama ljubitelj cvijeća i lijepih predmeta, sigurno će joj biti drago da vidi buket cvijeća u atraktivnoj vazi. Sličan efekat ćete postići kupovinom saksijske biljke i odabirom estetskog pokrivača za nju. Takav poklon će biti savršen ne samo za Majčin dan, već i kao poklon za majčin rođendan ili imendan.

Posjetite svoju omiljenu Pepco prodavnicu da vidite našu kompletnu ponudu i odaberete nešto savršeno za svoju mamu! Sretno slavlje!