Spisak sadržaja:

  1. Šta kupiti djetetu za Dan djeteta?
  2. Dan djeteta – pokloni za najmlađe u Pepcu     
  3. Dan djeteta - pokloni za djecu predškolskog i školskog uzrasta
  4. Kakav poklon kupiti za Dan djeteta tinejdžeru?
  5. Što kupiti tinejdžeru za Dan djeteta?
  6. Šta kupiti tinejdžerici za Dan djeteta?
  7. Šta kupiti odraslom djetetu za Dan djeteta?

Svaki roditelj dobro zna da ne postoji ništa ljepše i vrijednije na svijetu od blistavog osmijeha djeteta. Svakodnevno se trudimo našoj djeci omogućiti mirno i sretno djetinjstvo puno radosnih uspomena. Međutim, postoji poseban dan u godini koji vrijedi proslaviti. Naravno, govorimo o Danu djeteta! 

Dan djeteta je uskoro, a vi još uvijek nemate ideju za poklon za svog mališana? Ovdje smo da pomognemo! U Pepcu ćete od sada pronaći iznimno širok izbor atraktivnih dječjih igračaka koje će biti savršene kao poklon za Dan djeteta.

Šta kupiti djetetu za Dan djeteta?

Prije nego posegnete za modernom igračkom, razmislite je li ona zaista dobar izbor. Najbolji pokloni su oni koji odgovaraju stvarnim interesima djeteta. Zato izaberite nešto:

  • što će biti povezano s onim što vaše dijete najviše zanima;
  • što će iznenaditi vaše dijete;
  • što će im se svidjeti.

Odrasli su uvijek u iskušenju da kupe praktične poklone ili poklone povezane s učenjem, a ne sa zabavom. Međutim, vrijedi zapamtiti da bi se poklon za Dan djeteta prije svega trebao svidjeti djetetu i biti prilagođen njihovom uzrastu.

Dan djeteta – pokloni za najmlađe u Pepcu     

Tražite li poklon za mališana? U Pepcu ćete pronaći mnoge savršene ideje za poklone. Evo nekoliko njih:

  • Mekana dekica inspirisana omiljenim bajkama vašeg djeteta.
  • Zvečka, glodalica ili mekana igračka.
  • Igračke primjerene uzrastu djeteta – na primjer, maskote ili edukativne igračke za najmlađe. 
  • Šarene plastične kutije za igračke, igrice i ostalo.

Kao što vidite, ideja šta kupiti djeci za Dan djeteta ne nedostaje. Šta odabrati za djecu školskog uzrasta ili tinejdžere?

Dan djeteta – pokloni za djecu predškolskog i školskog uzrasta

Grupa nasmijane djece koja se igraju u parku

Iako može izgledati primamljivo kupiti šareni ruksak ili novu pernicu za poklon djetetu školskog uzrasta, ako to nije u skladu s djetetovim trenutnim snovima, bolje je izabrati nešto drugo. Dan djeteta pada 1. juna – malo prije kraja školske godine. Štaviše, to je prilika koju vrijedi proslaviti poklonom koji će donijeti čistu radost i neće nužno biti povezan sa školom. 

Izuzetak su situacije kada dijete zapravo sanja o novoj pernici s likom svog omiljenog heroja ili      modernom ruksaku. U Pepcu možete pronaći razne stvari za Dan djeteta za predškolce ili đake:

  • Kreativne igračke prilagođene uzrastu djeteta – na primjer, kockice ili druge slagalice.
  • Kolekcionarske figurice inspirisane bajkama, filmovima i onim što deca najviše vole.
  • Lutke, autići i mnoge druge igračke.
  • Zagonetke i igre.

Vaše dijete je stalno u pokretu i osjećate da ima beskonačan izvor energije? Prilikom traženja savršenog poklona za Dan djeteta, svakako uzmite ovo obzir. Vašeg mališana najviše će razveseliti igračke i predmeti koji će mu pomoći u otkrivanju novih oblika kretanja ili razvijanju već poznatih. U Pepco ponudi smo pripremili nekoliko prijedloga koji će im se sigurno svidjeti: lopte, užad za preskakanje, trake za skakanje i mnoge druge! 

Kakav poklon kupiti za Dan djeteta tinejdžeru?

Danu djeteta ne raduju se samo najmlađi. Ako je vaše dijete već tinejdžer, svakako možete proširiti raspon ideja za poklone. U ovom slučaju, obične igračke više ne dolaze u obzir, ali možete odabrati predmete koji se odnose na njihove interese – mogu biti prilično specifični. Pametni telefoni, tableti, bežične slušalice i Bluetooth zvučnici su pokloni koji su popularni među tinejdžerima. Ako vaš tinejdžer voli fizičku aktivnost, razmislite o kupovini sportske opreme kao što su košarkaška lopta, skejtbord     ili skuter. 

Što kupiti tinejdžeru za Dan djeteta?

Zavisi šta ga zanima! Neće svaki dječak biti sretan s kompjuterskom igricom ili novim skejtbordom. Uskladite poklon s njegovom strasti. Ako se često mijenjaju ili nisu posebno specifični, možete odabrati poklon iz kategorije odjeće. Zanimljiva opcija za dječaka mogu biti moderne dukserice inspirisane njegovim omiljenim filmovima, serijama ili majice s printom. Naravno, sve to ćete pronaći u Pepcu!

Infografika Pepco: Poklon za tinejdžera za Dan djeteta

Šta kupiti tinejdžerici za Dan djeteta?

Izbor poklona za tinejdžerku također može biti izazov. U zavisnosti od njenih interesa i navika, možete joj pokloniti haljinu, pantalone ili cipele iz snova, ali i spektakularnu torbicu, novu knjigu njenog omiljenog autora ili društvenu igru. Uskladite poklon s interesima tinejdžerke i razmislite hoće li joj se zaista svidjeti. 

Mnogi se pitaju šta kupiti djetetu za Dan djeteta kako bi ga obradovali i iznenadili. Međutim, niko ne poznaje vaše dijete bolje od vas, stoga potražite dodatnu inspiraciju u svakodnevnom životu. Razmislite o tome šta vaše dijete voli raditi u slobodno vrijeme – možda igrati igrice ili gledati animirane filmove? Dječije strasti mogu biti prolazne i promjenjive, ali njihovo praćenje pomaže da uvijek imate spremnu ideju za poklon, i to ne samo na Dan djeteta.

Šta kupiti odraslom djetetu za Dan djeteta?

Da li je vaše dijete davno napustilo porodično gnijezdo? On je još uvijek vaše dijete, pa ga se sjetite i na Dan djeteta. U Pepcu imamo nekoliko ideja šta kupiti odrasloj djeci za Dan djeteta!

  • Dodaci za uređenje interijera – ako vaše dijete već živi samostalno, možda mu još uvijek nedostaje pokoji detalj: mekana deka, ukrasni jastuci ili impresivni lampioni ili vaza.
  • Posteljina ili pribor za jelo – još jedan praktičan poklon. Set elegantne posteljine bit će koristan u svakom domu – baš kao set tanjira ili pribora za jelo.
  • Ulaznica za zajednički izlazak – na primjer za kino, pozorište ili koncert. Koliko je prošlo otkako ste zadnji put izašli van u druge svrhe osim kupovine ili drugih obaveza? 

Umjesto da se pitate šta svom djetetu možete kupiti za Dan djeteta kada je već punoljetno, posjetite Pepco prodavnicu ili kupite karte za odabranu atrakciju i priredite im posebno iznenađenje!